Traditii de Pasti din intreaga lume

duminică, 24 aprilie 2011

Astazi este sarbatoarea Invierii Domnului Nostru Iisus Hristos.Prin toata lumea sunt o groaza de traditii ciudate,unele chiar dureroase.Am citit pe siteul lui Lovendal despre Paste ca n-ar fi cuvantul potrivit pentu Invierea Domnului ci el apartine paganismului ,oarecum inchinare zeitei Samiras si cu regele Nimrod care a facut turnul Babel pentru al sfida pe Dumnezeu.Oricum daca vreti cititi mai multe lovendal.net.
Deci sa revenim la traditiile de Pasti din intreaga lume:

Biciuirea femeilor

In Cehia si in Slovacia, in a doua zi de Pasti (luni) are loc traditia biciuirii. In aceasta dimineata, barbatii aplica lovituri de bici femeilor, cu ajutorul unui bici special, facut de mana si care se numeste pomlazka (in limba ceha) sau korbac (in limba slovaca). Acest bici este alcatuit din 8-10 sau 12 nuiele de salcie, care au intre jumatate de metru si doi metri. Biciuirea nu este dureroasa, iar scopul ei este acela ca femeile biciuite sa-si mentina sanatatea si frumusetea pana la anul.



Concurs de spart oua

In Marksville, Louisiana (SUA) are loc un concurs de spargere a oualelor (se pare ca cel mai vechi din America). In prima zi de Pasti, competitorii-perechi sparg ouale intre ei. Bineinteles, la urma va ramane un singur ou castigator.

Zmei de Pasti

In Insulele Bermude din Oceanul Atlantic se organizeaza de Pasti o sarbatoare de zburat zmei, zmei care simbolizeaza Inaltarea lui Hristos.

Explozia carutei

In Florenta (Italia) in prima zi de Pasti are loc sarbatoarea denumita “Scoppio del Carro” sau “explozia carutei”. In dimineata primei zile de Pasti, o caruta antica este purtata de strazile Florentei, fiind insotita de 150 de soldati, muzicieni si oameni imbracati in costume din secolul al XV-lea. Caruta este umpluta cu artificii, si, cardinalul Florentei, dupa ce oficiaza slujba de prima zi de Pasti, aprinde aceasta caruta, care ia foc, intr-un spectacol uimitor de lumina si culoare.

Focuri pe dealuri

In nordul si estul Olandei exista asa-zisul obicei al “Focului de Pasti”, in care in prima zi de Pasti, la apusul Soarelui, sunt aprinse focuri pe dealuri.

Acestea ar fi unele dintre traditiile dupa acest glob.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu