Crucea de la Coslogeni(o minune a crestinilor)

marți, 10 mai 2011

"Sfanta Cruce dateaza din anul 1620. A fost facuta de un boier din Calarasi pentru a fi dusa la Fetesti. A fost transportata cu un car spre locul de destinatie. Cand a ajuns in acest loc carul a cedat din cauza greutatii, s-a stricat. Crucea a fost data jos pentru a se putea repara carul. Apoi crucea a fost ridicata din nou in car dar boii n-au mai putut merge. Crucea a ramas in acest loc. Aici unde ne aflam nu era sat, era camp, oamenii isi aduceau animalele la pascut. Crucea a fost intepenita in acest loc de catre niste credinciosi si, cu timpul, s-a vazut ca e facatoare de minuni. Se spune ca, intr-o zi ploioasa si friguroasa, un cu vitele la pascut s-a adapostit la radacina . El era bolnav, era mut si nici nu auzea si, dupa ce s-a atins de Sfanta Cruce, a inceput deodata sa vorbeasca si sa auda. De-atunci s-a dovedit ca este o cruce facatoare de minuni.Vin aici la aceasta cruce multi bolnavi, demonizati, ca sa capete tamaduire. Dar trebuie spus ca isi gasesc tamaduire cei care vin cu credinta, bineinteles. Daca n-avem credinta nu putem sa ne tamaduim. Daca venim cu frica de Dumnezeu si cu toata credinta si ne atingem de Sfanta Cruce este sigur ca ne ajuta si ne vindeca de orice boala si de orice neputinta si chiar ne ajuta in implinirea unor dorinte bune din inima noastra.

Pe timpul comunismului au venit cu buldozerul ca sa dea jos Sfanta Cruce dar n-au putut s-o darame. A cedat si buldozerul.
A se afla pe langa Calarasi si e este foarte frumoasa.Are nistre scrieri ciudate pe care nimeni lu le intelege.Oare or fi scrise in limba veche sau ''atlanta'' .E un gen stil chiliric ,iar crucea creste in fiecare an cu aproape un cm.Este dintr-un material chiar ciudat ,cand am pus mana am simtit un magnetism puternic si in plus parea oarecum din ceara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu