Sculpturi rare in Africa!

miercuri, 11 ianuarie 2012

Dacă acestea există, la toate, cele mai multe obiecte de lut neglazurată din cele mai vechi timpuri sunt acum moloz, fragmente de simpla gloria fosta lor.


Acest cap de teracota, la în jurul valorii de 2000 de ani, este o excepţie rară. Excavat dintr-un sat din Nigeria, aceasta este una dintre cele mai bune exemple conservate de acest gen descoperit vreodata. Este un produs al culturii Nok care a inflorit de la aproximativ 1000 î.Hr. în AD 500, atunci când aceasta a murit misterios, şi oferă exemple dintre cele mai vechi artei figurative in Africa sub-sahariană.
Arheologii Peter Breunig şi Nicole Rupp din Frankfurt Goethe-Universitatea din Germania a descoperit cap în timpul sezonului de teren 2010. Acesta a fost găsit în Kushe, un sat mic aproximativ 150 km nord de capitala Abuja. Uimitor, acest specimen a fost foarte aproape de suprafaţă - doar 60 de centimetri în jos.

Terracottas Nok sunt un mister. Nimeni nu stie sigur ce au fost folosite pentru. Acestea pot reprezenta membrii mort al comunităţii Nok şi ar fi putut fi o ofertă la un altar votiv. Alternativ, figurinele poate să fi fost inventar.

Africa a cunoscut o renaştere a activităţii arheologice pentru a investiga Nok cultură. O parte din acest are de a face cu interes în societăţile epoca fierului în Africa, care este in crestere ca antropologi ia în considerare modul în care tehnologiile - în special cele pe bază de fier - răspândit. Nok sunt considerate a fi una dintre primele, dacă nu mai devreme, oamenii de fier topi de pe continentul african.

Cu toate acestea, cercetarea este în pericol. Pe parcursul ultimelor jumatate de secol nenumărate Nok specimene de teracota au fost jefuite de la sute de site-uri din centrul Nigeria. Pradă a gasit drumul spre internaţionale de artă şi antichităţi de piaţă, care se încheie până în mâinile de colectionari de arta private.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu